تبلیغات
آشنایی با عطر و ادکلن
 

مواد تشکیل دهنده عطر

نوشته شده توسط :محمد لشکری
سه شنبه 3 مرداد 1391-12:04 ق.ظ



به طور کلی در تعریف عطر میتوان گفت که عطر مجموعه ای از مواد خوشبو کننده بعلاوه یک حلال مناسب است اجزای اصلی یک عطر را :
۱) حلال یا حامل
از حلالهای جدید و پرکار امروزی برای نگهداری مواد معطر مخلوط اتیل الکل بسیار خالص به همراه مقدار کم یا زیاد آب است . میزان آب بر طبق انحلال پذیری روغنهای مورد استفاده تعیین میشود . حلال مذکور بدلیل فراریت بالایی که دارد پخش بویی را که حمل میکند آسان میسازد و ضمن آنکه تاثیر سویی هم بر پوست و همچنین واکنش خاصی با مواد حل شونده ندارد . اما قبل از هر چیز باید بوی الکل از بین برود که برای اینکار از مواد برطرف کننده بو یا پیش تثبیت کننده استفاده میشود از موادی که چنین کاری را انجام میدهند میتوان به صمغ بنزویین و یا دیگر تثبیت کننده های رزینی اشاره کرد که این مواد به الکل اضافه میشوند و بعد از مدت یک یا دو هفته الکل تقریبا بی بو بدست می آید ، بوی خام طبیعی آن با رزین خنثی میشود .
تثبیت کننده ها : به طور کلی در یک محلول حاوی مواد معطر و فرار ، جزیی که فراریت
بالاتری دارد اول تبخیر میشود ، و از آنجایی که مجموعه مواد مختلف ایجاد بوی معطر میکنند باید بر این اشکال غلبه کرد برای همین از یک تثبیت کننده استفاده میکنند ، ماده ایکه فراریت پایین تر از روغنهای عطری دارند و سرعت تبخیر اجزای تشکیل دهنده و معطر را کند و یکسان میکنند .
از انواع تثبیت کننده ها میتوان به
۱) ترشحات حیوانی نظیر مشک و عنبر و …
۲) محصولات رزینی که بر اثر آسیب دیدگی و یا بطور طبیعی از گیاهان خاصی ترشح میشوند مانند:بنزویین و صمغ یا ترپنها
۳) روغنهای اسانسی که هم بوی خوش و هم نقطه جوش بالاتر از حد متعارف {۲۸۵-۲۹۰درجه سلسیوس}دارند مانند مرموک و صندل و ….
۴) مواد تثبیت کننده سنتزی : برخی از استرهای نسبتا بی بو با نقطه جوش بالا مانند گیسریل دی استات نقطه جوش ۲۵۹درجه سلسیوس و اتیل فتالات با نقطه جوش ۲۹۵ درجه بنزیل بنزوات با نقطه جوش ۳۲۳ درجه سلسیوس و همچنین مواد که بوی خاصی دارند و پس از اضافه شدن به مجموعه مواد معطر بوی خود را منتقل میکنند مانند : آمیل بنزوات ، استوفنون، استرهای الکلی سینامیک ، استر های اسیدی سینامیک و….
● به طور کلی مواد خوشبوی موجود در عطرها به موارد زیر تقسیم میشوند :
۱) روغن اسانسی
۲) مواد مستقل
۳) مواد شیمیایی سنتزی یا نیم سنتزی
روغنهای اسانسی :در حقیقت از نوع روغنهای خوشبوی فرار با منشاء گیاهی هستند . البته باید میان روغنهای بدست آمده از عطرگیری با روغنهای جاذب یا استخراج توسط حلال و روغنهای اسانسی بازیابی شده توسط تقطیر تفاوت قایل شد . در روغنهای حاصل از تقطیر ممکن است اجزای سازنده غیر فرار و اجزایی که بدلیل تقطیر از بین رفته اند را نداشته باشد ، به طور کلی میشود گفت در عمل تقطیر ما قسمتی از مواد مورد نیاز مان را از دست میدهیم بعنوان مثال : گل محمدی که فنیل الکل در بخش آبی محصول تقطیر از بین میرود و یا عصاره بهار نارنج که روغن تقطیر شده بخش بسیار کوچکی از متیل آنترانیلات است در حالی که روغن استخراج شده ممکن است حدود یک ششم این جزء سازنده را داشته باشد .
روغنهای اسانسی در اصل در آب نامحلول و در حلالهای آبی محلول هستند ، همانطور که در مورد گلاب و عصاره بهار نارنج دیده میشود مقدار کافی روغن ممکن است در آب حل شود و بوی تندی به محلول بدهند . این روغنهای به قدر کافی فرار هستند که در بیشتر مواد هنگام تقطیر تغییر نمیکنند و همچنین با بخار آب فرار هستند و رنگشان از بی رنگ تا زرد یا قهوه ای است یک روغن اسانسی معمولا مخلوطی از ترکیبات است .
● ترکیباتی را که در روغنهای اسانسی بوجود میآیند میتوان بصورت زیر دسته بندی کرد :
استرها : عمدتا بنزوییک ؛استیک ؛ سالسیلیک ؛ و سینامیک اسیدها . الکلها : منتول و بورنیول و.. . آلدهیدها : بنزآلدهید ؛ سینامالدهید ؛ سیترال ، اسیدها : بنزوییک ؛ سینامیک ؛ ایزووالریک در حالت آزاد . فنولها: تیمول ؛ اوژنول ، کارواکرول . کتونها : کارون ؛ منتون؛ ایرون ؛کامفور و…لاکتونها: کومارین و.. ترپنها : کامفیین ؛ پینن ؛ لیمونن؛ سدرین ؛ فلاندرین وهیدروکربنها : سیمین ؛ استیرن ؛ فنیل اتیلن
در گیاهان زنده روغنهای اسانسی احتمالا در متابولیسم یا حفاظت در برابر دشمن دخالت دارند ، هر بخش از گیاهان یا تمام بخشها ممکن است حاوی روغن باشند ، روغنهای اسانسی در غنچه ها ؛ گلها ؛ برگها ؛ پوست ؛ ساقه ؛ میوه ؛ تخمها ؛ چوب ؛ریشه ها و ساقه های زیر زمینی و در برخی از درختان در ترشح صمغ روغنی یافت میشود . روغنهای فرار را میتوان از گیاهان با روشهای گوناگونی بدست آورد که عبارتند از : فشردن ؛ تقطیر ؛ استخراج با حلالهای فرار ؛ روغن های جاذب و خیساندن ، لازم به ذکر است که استخراج با حلالهای فرار یک روش جدید است که میتواند جایگزین روشهای دیگر شود اما از تقطیر گرانتر است ،بیشتر روغنها معمولا بوسیله تقطیر با بخار آب بدست می آیند . اما در برخی از روغنها دما اثر معکوسی دارد مثل روغن مرکبات که با فشردن پوست آنها روی اسفنج بدست میآیند، روغنی که به اسفنج منتقل میشود در مراحل بعدی با فشردن اسفنج جمع می گردد . در برخی ازگلها بوسیله تقطیر روغنی بدست نمی آید یا روغن آنها در اثر تقطیر تخریب میشود برای همین از روشهای دیگری استفاده میشود .
▪ تقطیر با بخار آب:
گلها و گیاهان دارای برگ باریک داخل دستگاه تقطیر ریخته میشوند ، برگها وریشه های آبدار و ساقه های کوچکتر باید به ذرات کوچکی تبدیل شوند ؛ مواد خشک پودر میشوند ؛ چوبها و ریشه های سفت به قطعات کوچکی خرد میشوند ؛ انگور در حالت طبیعی به دستگاه خورانده میشود چون گرمای تقطیر به سرعت فشار کافی برای شکافتن پوسته بیرونی آنها فراهم میکند ، تقطیر معمولا در فشار جو انجام میشود مگر اینکه اجزای روغن هیدرولیز شوند در آن صورت بهتر است که در خلا انجام شود ، در بیشتر موارد تقطیر به روش سنتی انجام میشود ، مانند گلاب گیری که البته کارایی این روشها پایین است و روغن با مواد دیگری همانند آکرولیین ؛ تری متیل آمین و مواد کرزوت آلوده میشود . روش هم بدین صورت است که از بشکه های روغن یا دیگهای مسی مجهز به لوله های چگالنده هستند.
که از میان حمام آبی میگذرند . مواد و آب به درون دستگاه تقطیر ریخته میشود و یک آتش مستقیم از موادی که از تقطیر پیش برجا مانده در زیر دستگاه روشن میشود .بدین ترتیب با عمل تقطیر روغن گیری انجام میشود.
۲) مواد تثبیت کننده
۳) عناصر خوشبو تشکیل میدهند .
در سـاختـن عـطر مواد شیمیایی معطر نیز بکار میرود. ثـابـت کننده ها که وظیفه پیوند دادن و متصل
کردن عطرهای گوناگون را بعهده دارند شامل بلسان ( درخت گل حنا )، عنـبر سـائـل و شـیره غـدد بـودار آهـوی مشـک ( نــوع غلیظ آن بدبو بوده اما در محلول الکل به عـنـوان عـامـل نگهدارنده کاربرد دارد ). میـزان الکل افزوده بستگی به عـطر دارد.
انـواع عـطـر و خـواص آنـها
هــمان طـور کـه درصد(غلظت) ترکیبات معطر (اروماتیک) کاهش می یابد، شـدت و طول عـمـر عطر نیز کاهش می یابد.
۱) عصاره عطر: %۴۰-۲۰ ترکیبات معطر
۲) Eau De Perfum :%۲۰-۱۰ ترکیبات معطر
۳) Eau De Toilette :%۱۰-۵ ترکیبات معطر
۴) Eau De Cologne:%۳-۲ ترکیبات معطر
تـرکیـب آب و الـکل بعنوان حلال مواد معطر بکار میرود. در عمل گرمای بدن سبب میگردد تـا حـلال بـسرعت تـبـخیر شده و عـطر بـروی پـوست بـاقـی بـماند تا بتدریج طی چندین ساعت تبخیر گردد.






نظرات() 

تاریخچه شیشه عطر

نوشته شده توسط :محمد لشکری
سه شنبه 3 مرداد 1391-12:01 ق.ظ



هم‌پای عطرسازی، ساختن ظروف و بطری‌های عطر آغاز شد. قدیمی‌ترین بطری عطر شناخته شده به مصریان تعلق دارد. این بطری‌ها از سنگ و رخام (نوعی سنگ مرمر) ساخته می‌شدند که عطر را خنک نگاه می‌داشتند و مایع از آن‌ها تراوش نمی‌کرد. در گورهای مصریان، ظروف متعددی یافت شده‌اند. همچنین بطری‌های شیشه‌ای که تاریخ آن‌ها به قرن پانزدهم قبل از میلاد بازمی‌گردد. بطری‌های یافت شده در فلسطین از شیشه هستند و در آن زمان شیشه گران‌بهاتر از طلا بود. برخی از ظروف عطر نیز از طلا هستند.
یونانیان از صنعت سفالگری خود برای ساختن ظروف عطر استفاده کردند. آن‌ها فلاسک‌هایی در اشکال مختلف می‌ساختند و آن‌ها را با اشکال هندسی، تصویر حیوانات، صحنه‌هایی از اسطوره یا زندگی روزمره با پیکره‌های سیاه یا قرمز تزئین می‌کردند. کلاسیک‌ترین و متداول‌ترین فرم، "لکیتوس"، شیشه‌هایی باریک و ظریف، بودند.
اروپایی‌ها از ظروف بسیار مختلفی برای نگاهداری عطرهای خود استفاده می‌کردند: شیشه، طلا، نقره، چینی، سنگ‌های گرانبها و صدف. فرم ظروف نیز متنوع بودند: سنجاق سینه‌، گوشواره نقره‌ای، گردنبند یا انگشتر که پر از عطر بودند. در قرن سیزدهم، برای ساختن بطری‌ها از چینی استفاده می‌شد.
در اواخر سده ۱۸۸۰ صنعت بطری عطر دچار تحول چشمگیری شد. در آن زمان گرایش شدیدی به استفاده از موتیف‌های گل وجود داشت. گرایش دیگر استفاده از بطری‌های کریستال با طرح‌های کلاسیک و درهایی از آلیاژ برنج بود. در دهه ۱۹۱۰، ظهور روان‌کاوی و عطرهای جدید به ابداع بطری‌ها و عطرهای جدیدی منجر شد. عطرهایی برای اوقات خاصی از روز، فصل و مردمان به بازار آمدند.
در دهه ۱۹۲۰ سربازان آمریکایی از پاریس عطر به کشور خود بردند و بازار آن در آمریکا رونق یافت. شرکت‌های متعددی تأسیس شدند و طراحان بسیاری به این رشته جذب شدند. اکثر این طراحان اطلاع چندانی از عطرسازی نداشتند اما می‌دانستند که نحوه عرضه نقش حیاتی در موفقیت یک عطر دارد. در این سال‌ها، دیزاین‌های متفاوتی برای بطری‌های عطر ابداع گشت. بعد از بحران سال ۱۹۲۹، بازار عطر دچار رکود شدید شد و طرح بطری‌ها، ساده‌تر و محافظه‌کارانه شدند و اغلب با دستگاه ساخته می‌شدند و موتیف آن‌ها بیشتر از فیلم‌های هالیوودی و کلان‌شهرها گرفته می‌شد، نظیر آسمان‌خراش‌های نیویورک و... در دهه سی نیز، جنگ جهانی دوم مایه افول کیفیت عطر و نحوه عرضه آن گشت. اما با پایان جنگ جهانی دوم، عطر و همراه با آن بطری‌های عطر مجدداً جان گرفتند. طرح‌های این دوره بیشتر زنانه و رمانتیک بودند.
امروزه، از بطری‌های عطر انتظار می‌رود که حس عطر را منتقل کند. بطری اولین چیزیست که به چشم می‌خورد و در تصمیم خریدار نقش مهمی دارد. بنابراین طراحان، بطری‌ها را جلوه‌ای از عطر می‌دانند و می‌کوشند برحسب نوع عطر، بطری آن را طراحی کنند. استفاده از زینت آلات به عنوان ظروف عطر نیز مجدداً رایج گشته است.






نظرات() 

ادکلن

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-11:57 ب.ظ



شاید نام‌گذاری ادوکلن عجیب به نظر آید، زیرا کلون، نام فرانسوی شهر کلن در آلمان است، در حالی که ادوکلن از ایتالیا آمده است. جیان پائولو فمینیس، آرایشگری از شهر "وال ویگزو"، مبتکر ادوکلن بود. او از ایتالیا به آلمان رفت و آب معطری را کشف کرد که نامش را "آب ستودنی" گذاشت. این آب معطر از الکل، روغن بهار نارنج، ترنج، اسطوخودوس، و اکلیل کوهی ساخته می‌شد. در سال ۱۷۰۹ که پائولو این ماده را به بازار عرضه کرد چنان مشتریان فراوانی یافت که مجبور شد از برادرزاده‌اش، جیووانی ماریا فارینا کمک بگیرد تا بتواند سفارش‌ها را آماده سازد. در سال ۱۷۳۲ فارینا این محصول را به عنوان داروی بیماری‌های مختلف از جمله معده درد تا خونریزی روده به بازار عرضه کرد.
در میانه قرن هجدهم، پس از پایان جنگ هفت ساله میان پروس و بریتانیا از یک سو و اتحادی از فرانسه و اتریش و روسیه از سوی دیگر، سربازان فرانسوی، اتریشی و روسی و بریتانیایی بطری‌های "آب ستودنی" را به کشورهای خود بردند و بازاری جهانی برای آن پدید آوردند. فرانسوی‌ها، آن را "ادوکلن" نامیدند.
ادوکلن در قرن هجدهم موارد استفاده مختلفی داشت: در آب استحمام ریخته می‌شد، با شراب مخلوط می‌شد، همراه با قند خورده می‌شد، به عنوان ماده شستشوی دهان، تنقیه، یکی از ترکیبات ضماد مورد استفاده قرار می‌گرفت و مستقیم تزریق می‌شد و...
سرانجام فارینا، فرمول این "آب" را به لئونس کولاس فروخت. کولانس هم در سال ۱۸۶۲ این فرمول را به راجر گاله فروخت که امروزه حق قانونی بر ادوکلن فرانسوی را داراست. چند تن از اعضای خانواده فرینا و فمینیس، در کلن باقی ماندند و به تولید آب معجزه‌گر خود ادامه دادند. یکی از اعقاب این خانواده این فرمول را به ویلهلم مولنز فروخت که در سال ۱۷۹۲ مغازه‌ای در آلمان باز کرد به آدرس: گلوکن گاسه شماره ۴۷۱۱. امروزه این رایجه سنتی معروف به ادوکلن تحت نام ۴۷۱۱ فروخته می‌شود، که قدیمی‌ترین و مستمرترین ماده معطر تولید شده است.
فرمول دقیق عطرهای تجاری مخفی هستند و حتا اگر هم علنی شوند، چنان پروسه پیچیده‌ای در تهیه آن‌ها به کار می‌رود که این فرمول استفاده چندانی ندارند. روغن اسانس عطر با یک حلال رقیق می‌شود زیرا روغن غیر رقیق شده چنان ترکیبات فراری دارد که در صورت استفاده به حساسیت و جراحات پوستی یا خراب شدن لباس منجر می‌شود.
متداول‌ترین ماده حلال روغن عطر، اتانول یا مخلوطی از اتانول و آب است. افزایش ترکیب معطر عطر موجب افزایش شدت بو و ماندگاری آن می‌شوند. بنابراین، اگر چه غلظت روغن عطر در ادوپرفوم بیشتر از ادوتوالت است، اما میزان آن در هر کارخانه عطرسازی متفاوت است. یا برخی از عطرها، نام یکسانی دارند اما با غلظت‌های متفاوتی.
عطرها در حدود سال ۱۹۰۰ به این گروه‌ها تقسیم بندی شدند: تک گل: با عطر یک گل خاص؛ چند گل: ترکیب چند گلی؛ آمبری: گروه گسترده‌ای از بوهای وانیلی و حیوانی همراه با بوی گل‌ها و چوب‌های متفاوت؛ چوب: عطر چوب‌های معطر، به ویژه صندل و سدر؛ چرمی: خانواده‌ای از رایحه‌های دارای رگه‌هایی از بوی عسل، تنباکو، چوب و قطران چوب که یادآور چرم هستند؛ قبرس: شامل رایحه‌هایی متشکل از ترنج، خزه بلوط، پچولی و ماده معطری که از لادن به دست می‌آید؛ فوژه: به معنای سرخس در زبان فرانسه، و ساخته شده بر اساس رایحه‌های اسطوخودوس، کومارین (ماده‌ای معطر با بوی وانیل) و خزه بلوط. بسیاری از عطرهای مردانه به این خانواده متعلق هستند.
از سال ۱۹۴۵ نیز به علت پیشرفت در صنعت عطرسازی، گروه‌های دیگری به این دسته بالا اضافه شده‌اند، شامل: گل‌های درخشان، سبز، اقیانوسی / اوزونی، لیمویی یا میوه‌ای، گورماند / اومامی (با رایحه خوراکی‌ها یا دسر).






نظرات() 

نخستین شکل عطر

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-09:30 ب.ظ




نخستین شکل عطر، بخور بود که نخستین بار در حدود ۴۰۰۰ سال پیش در بین‌النهرین کشف شد. در آن هنگام، در مناسک مذهبی، صمغ‌ها و چوب‌های مختلفی سوزانده می‌شد. هم چنین چوب‌ها و صمغ‌های خوش‌بو را در آب و روغن می‌خیساندند و بدن خود را با آن ماساژ می‌دادند. هنگام مومیایی مردگان نیز از این عطرها استفاده می‌شد.
بنا به هیروگلیف‌های کشف شده، عطر در زندگی مصریان نقش مهمی بازی می‌کرد. تا آغاز عصر طلایی مصریان، عطر فقط در مراسم مذهبی برای خدایان یا فراعنه استفاده می‌شد. به تدریج صمغ‌ها، خوشبوکننده‌ها و روغن‌های معطر از انحصار روحانیون خارج شد و مردم موظف شدند حداقل هفته‌ای یک
بار از آن استفاده کنند. از آن جایی که مصریان معتقد بودند که روح به آسمان می‌رود، خویشاوندان مرده همواره کوزه‌هایی پر از مواد خوشبوکننده در مقابر می‌گذاشتند. آب و هوای مناسب مصر، آنان را قادر ساخت از هند ادویه‌ها و مواد بودار زیادی مانند، زنجبیل، فلفل و چوب صندل وارد کنند. آنان هنوز نیز در تولید روغن اسانس عطر که بخش مهمی از محصولات یاسمن دنیا را تشکیل می‌دهد، جایگاه برجسته‌ای دارند.
یونانیان و رومیان عطر را از مصریان گرفتند. نزد کرتیان نیز محبوب‌ترین گل‌ها سوسن و رز بود. آنان که در ساختن روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون و روغن بادام سررشته زیادی داشتند، روغن‌های برگرفته از گل‌های سوسن، رز، رازیانه و ریشه زنبق زرد را به این صنعت افزودند. یونانیان اولین عطر مایع را ساختند، گرچه با عطرهای امروزی تفاوت داشت. این عطرها، پودرهای خوشبویی بودند که بدون الکل با روغن مخلوط می‌شدند. از آن جایی که یونانیان در مصرف عطر افراط می‌کردند، سولون در قرن ششم استفاده از عطر را در قانون ممنوع کرد تا در هزینه‌های وارداتی صرفه‌جویی شود، اما این ممنوعیت، چندان نپایید. تئوفراستوس آتنی درباره بوهای مختلف، روغن‌ها و منشأ گیاهی آن‌ها و حتا اثر بوهای مختلف بر خلق و خوی و تفکر بحث کرده است. او درباره ادراک ما از بوها نیز تحقیق کرده و به رابطه بین این ادراک‌ها و قوه چشایی پی برده بود.
عرب‌ها، گذشته و صنعت کنونی عطر را به هم پیوند دادند. پروسه استخراج روغن از گل‌ها به وسیله تقطیر، توسط ابن سینا کشف شد. او ابتدا با گل رز شروع کرد. تا پیش از کشف او، عطرهای مایع، مخلوطی از روغن و گیاهان له شده یا گلبرگ‌هایی بودند که بوی تندی داشتند. گلاب، لطیف‌تر بود و به زودی محبوب گشت.
ونیز و فلورانس در دوره رنسانس مراکز عطرسازی بودند. کاترین دِ مدیسی بعد از ازدواج با هانری دوم، پادشاه فرانسه، عطرسازش را از ایتالیا با خود برد. آزمایشگاه این عطرساز با یک راهروی مخفی به آپارتمان کاترین وصل می‌شد به این ترتیب امکان دزدیده شدن فرمول عطرهای او وجود نداشت. در این دوران فرانسه به امپراتوری عطر تبدیل شد و درباریان فرانسه که علیرغم لباس‌های با شکوه و کلاه‌گیس‌های پودر زده به نظافت خود اهمیت نمی‌دادند، به مصرف‌کنندگان اصلی عطر تبدیل شدند. در دوران انقلاب فرانسه این صنعت افول کرد. در این دوران، عطر جدیدی به نام "گیوتین" در بازار عرضه می‌شد که منشأ آن ناشناخته است اما انقلابیون و "سن کلودها" (مردم عادی) از آن استفاده می‌کردند. با به قدرت رسیدن ناپلئون، صنعت عطرسازی دوباره شکوفا شد. شهر گراسه فرانسه بزرگترین مرکز تولیدکننده مواد اولیه عطر از نظر تجارت یاسمن، رز و پرتقال است که از سال ۱۷۲۴ به این کار اشتغال دارد.







نظرات() 

تاریخچه عطر

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-09:25 ب.ظ




قرن ها پیش از این، عطر به عنوان ماده ای برای خوشبو کردن محیط در مراسم مذهبی مصریان سوزانده می شد. در آن زمان استفاده از این مواد خوشبو تنها به آیین ها و تشریفات مذهبی اختصاص داشتند اما به تدریج از این مواد برای ساختن پماد جهت تسکین و درمان زخم های پوستی نیز استفاده شد.
قرن ها پیش از این، عطر به عنوان ماده ای برای خوشبو کردن محیط در مراسم مذهبی مصریان سوزانده می شد. در آن زمان استفاده از این مواد خوشبو تنها به آیین ها و تشریفات مذهبی اختصاص داشتند اما به تدریج از این مواد برای ساختن پماد جهت تسکین و درمان زخم های پوستی نیز استفاده شد.
در طول قرن هفدهم، استفاده از بوی خوش و عطر کاملا در بین مردم رایج شد. دستکش های معطر در فرانسه به بازار آمد و در سال ۱۶۵۶ بود که اولین صنف سازندگان عطر تاسیس شد.
استفاده از عطر در کشور فرانسه بیش از سایر نقاط جهان به سرعت افزایش پیدا کرد.
در قرن ۱۸ با ساخت ادکلن (Eau de cologne) انقلابی در صنعت عطر سازی به وقوع پیوست. ادکلن که در آن زمان ترکیبی بود از گیاهان رزماری، نارنج و لیمو موارد استفاده فراوانی داشت، از آنجمله می توان به استفاده از آن برای خوشبو کردن آب حمام ، خوشبو کردن نوشیدنی ها و شکر، بعنوان شستشو دهنده و خوشبو کننده دهان، جزئی از مواد سازنده پمادها و ... اشاره کرد.
برای اولین بار در قرن هجدهم، در فرانسه عطر به صورت مایعی درون بطری های شیشه ای تزیینی به بازار آمد و شیشه های عطر کم کم بین مردم محبوبیت پیدا کردند.
در قرن نوزدهم، انقلاب فرانسه ناخواسته باعث شد تا شور و شوق مردم این کشور برای استفاده از عطر کم شود. اما بعد از گذشت چند سال مردم مجددآ جرات پیدا کردند که میل شدیدشان را برای استفاده از کالاهای لوکس، از جمله عطر ابراز کنند.
از آن زمان تا کنون بوهای جدید در شیشه های مخصوص عطر با طرح ها و بسته بندی های متنوع به بازار عرضه می شود.
● نکاتی در ارتباط با عطر و استفاده از آن
فرق بین عطر، ادو پرفوم، ادو توالت و ادو کلن در چیست؟
فرق این محصولات تنها در میزان غلظت عصاره روغنی سازنده بوهای مختلف است. بدیهی است هر قدر غلظت عصاره روغنی در یک بو بیشتر باشد، ماندگاری اش بیشتر خواهد بود.
غلیظ ترین عصاره، عطر یا perfume نام دارد با غلظتی بین ۴۰-۱۵% خالصترین و ماندگارترین بوهاست و در عین حال گرانترین نوع عطر است.
● و بعد از آن به ترتیب،
Eau de Perfume با غلظتی در حدود ۱۵-۷% رایج ترین نوع عطر است که ماندگاری مناسبی دارد و به گرانی عطر هم نیست.
ادو توالت (Eau de Toilette) در حدود ۶-۱% غلظت داشته بوی ملایمی دارد که ماندگاری زیادی هم ندارد و برای تمیدید بوی آن باید چندین بار در طول روز از آن استفاده شود.
و آخر از همه ادوکلن (Eau de Cologne) است که در واقع همان ادو توالت (Eau de Toilette) است، بویی ملایم دارد و ماندگاری اش نیز همان اندازه است.
در After Shave های مخصوص آقایان کمترین مقدار عصاره روغنی بکار می رود به همین دلیل دوام بویش از بقیه کم تر است.
● چرا بعضی از بوها نسبت به بقیه ماندگاری بیشتری دارند؟
اشخاصی که پوستی چرب دارند معمولا بوی عطرشان نسبت به افرادی که پوست خشک دارند، ماندگاری بیشتری دارد. زیرا پوست چرب به طور طبیعی مرطوب است و رطوبت باعث نگهداری و ماندگاری بوی عطر می شود.
● چه کنیم تا بوی عطرمان بیشتر بماند؟
همانطور که گفته شد ماندگاری بوی عطر بسته به خشک یا چرب بودن پوست، اش در افراد مختلف متفاوت است. در صورت امکان در طول روز، عطر خود را تجدید کنید.
متخصصین تولید محصولات بهداشتی توصیه می کنند که عطر را به پشت گوش ها و گردن خود بزنید و مقدار کمی را هم بر روی پوست بدنتان استفاده کنید. با این کار بوی عطر شما پخش می شود و سریع از بین نمی رود. یک اسپری کوچک روی موها باعث می شود بوی عطر شما در تمام روز باقی بماند.
● چرا همه عطرها الکل دارند؟
زیرا الکل باعث می شود بو روی پوستتان نمانده و از پوست شما متصاعد شود. بدون وجود الکل در عطر، شما تنها کسی خواهید بود که متوجه می شوید عطر زده اید.






نظرات() 

عطر مناسب شما چیست ؟

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-09:22 ب.ظ




عطرها معمولا به صورت محلول الكلی اسانس ها به بازار عرضه می شوند و با توجه به غلظت اسانس و درجه الكل به كار گرفته شده در تركیب آن ها، عناوین مختلفی مانند ادكلن، ادوتوالت و ادوپارفم پیدا می كنند.

فرق این محصولات تنها در میزان غلظت عصاره روغنی سازنده بوهای مختلف است. بدیهی است هر قدر غلظت عصاره روغنی در یك بو بیشتر باشد، ماندگاری اش هم بیشتر خواهد بود. غلظت عصاره در ادوپارفم بیشتر از ادوتوالت و درادوتوالت بیشتر از ادكلن است.

۹۰ تا ۹۶ درصد مواد تشكیل دهنده عطر، الكل است. چون الكل باعث می شود بو روی پوست تان نماند و از پوست متصاعد شود. بدون وجود الكل در عطر، شما تنها كسی خواهید بود كه متوجه می شوید عطر زده اید.

هر عطر دارای چند رایحه است: رایحه اولیه یا پیش رایحه كه همان احساس اولیه از بوی عطر است و به همین دلیل، در فروش عطر تاثیر به سزایی دارد. رایحه اولیه، تازه و تند است و به سرعت تبخیر می شود.

رایحه ثانوی یا میان رایحه، وقتی رایحه ابتدایی از میان برود، آشكار می شود. رایحه ثانوی، بدنه اصلی عطر را تشكیل می دهد و ملایم كننده بوی تند اولیه است. رایحه این مرحله، از ۱۰ دقیقه تا چند ساعت بعد از استعمال عطر هم احساس می شود.

رایحه پایه یا پس رایحه، زمانی كه دو رایحه اول از میان رفتند، مشخص می شود. تركیبات این گروه معمولا ثابت كننده هستند و از اجزای سنگین و پردوامی مانند صمغ ها، كهربا، نعناع هندی و... تولید می شود و چند روزی دوام دارد.

● انواع عطر

منابع عطرسازی را سه دسته؛ گیاهان، منابع حیوانی و منابع مصنوعی تشكیل می دهند.

▪ منابع گیاهی:

گل ها (گل سرخ، مریم، میخك، یاس و ابریشم)، برگ ها (بنفشه، نعناع هندی، رزماری، مركبات، گوجه فرنگی و علف خشك)، ریشه ها و ساقه های زیرزمینی (ریشه درخت جوز و زنجبیل)، دانه ها (گشنیز، زیره، كاكائو، هل و بادیان)، میوه ها (تمشك، توت فرنگی، سیب، مركبات، وانیل و فلفل شیرین)، روغن چوب درختان (سرو، عرعر، كاج و صنوبر) و صمغ بوته (كندر، درخت گل حنا).

▪ منابع حیوانی:

مشك، (همان مشكی كه بارها خوانده ایم از نافه آهوی ختن گرفته می شود)، كاستوریوم (از كیسه سگ آبی آمریكای شمالی به دست می آید)، عنبر سائل (ماده چربی مانندی كه از نهنگ عنبر به دست می آید) و عسل هستند.

▪ منابع مصنوعی:

مواد معطر ساختگی از تركیبات ارگانیكی هستند كه از فرآورده های نفتی و یا صمغ درخت كاج به دست می آیند.

● بوی گل یا روغن گل

عطر، آمیزه ای از روغن های اسانسی، تركیبات معطر، ثابت كننده و الكل است. روغن های اسانسی از طریق تقطیر گل ها، گیاهان و علف ها به دست می آید. اگر عصاره گیری از طریق تقطیر میسر نباشد، این عمل توسط روغن های جاذب انجام می شود، مانند گل یاس و گل محمدی.

جالب است بدانید ۴۵۲ گرم (یك پوند) روغن عطر گل محمدی، چهار میلیون تومان یا بیشتر و ۴۵۲ گرم (یك پوند) روغن گل یاسمن ۲۰ میلیون تومان قیمت دارند.

● حالا وقت انتخاب است

شاید نام های Christian Dior، Givenchy، Joop، Yvess saint Laurent، Kenzo و Rochas را شنیده باشید. این ها، بزرگ ترین و مشهورترین شركت های عطرسازی دنیا هستند كه محصولات شان را با نام های مختلف به بازارهای جهان عرضه می كنند. البته باید مراقب انواع تقلبی آن ها كه از نام و اعتبار كمپانی اصلی سوءاستفاده می كنند هم بود. ویژگی عطر اصلی این است كه رایحه اش یكنواخت باشد و پس از قرار گرفتن روی پوست، تغییر ماهیت ندهد.

زمان امتحان عطر به هنگام خرید، اجازه دهید عطر چند دقیقه روی پوست شما باقی بماند. زمانی كه بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما آمیخته شود، بوی متفاوتی ایجاد می كند. با این كار، بهتر انتخاب خواهید كرد. هم چنین بیش از سه عطر را هم زمان امتحان نكنید، چون بینی شما دیگر قدرت تشخیص نخواهد داشت.

می توانید پس از امتحان سه عطر، به هوای آزاد بیایید و چند نفس عمیق از طریق بینی بكشید. در بعضی عطر فروشی ها، یك ظرف قهوه یا كاكائو می گذارند تا مشتری پس از هر بار امتحان عطر از آن ظرف استشمام كند و به روند امتحان عطر ادامه دهد.

بعضی افراد عطر را روی لباس استعمال می كنند كه این كار ممكن است باعث تغییر بوی عطر شود. چون عطرهای رایج در بازار، معمولا برای استعمال روی پوست طراحی شده اند، نه روی پارچه و الیاف.

نباید دو یا چند عطر را هم زمان استفاده كرد. چون هر عطر، مخلوط پیچیده ای از مولكول های شیمیایی مختلف است كه توسط متخصص عطرسازی متعادل شده تا رایحه منحصر به فرد و دل پذیری به وجود آید.

به این ترتیب، اگر چند عطر را هم زمان به كار ببریم، این احتمال وجود دارد كه عدم تعادل در تركیب به وجود آید و رایحه ای ناخوشایند تولید كند.

هیچ گاه عطر را روی پوست خود مالش ندهید. این كار باعث از بین رفتن مولكول های پایه عطر می شود.

شاید اتفاق افتاده باشد كه از بوی عطر فرد دیگری خوش تان آمده باشد، ولی بعد از خرید آن متوجه شوید بوی عطر كم دوام است یا آن رایحه ای را كه روی پوست آن شخص داشته، روی پوست خودتان ندارد. می پرسید چرا؟ چون برای پوست های مختلف، عطرهای مختلف طراحی شده اند و هر عطری را نباید روی هر پوستی استفاده كرد.

پوست های مختلف، روی رایحه عطرها تاثیرات مختلفی می گذارند. مثلا بعضی پوست ها، بوهای معینی را تضعیف و یا تشدید می كنند.

پوست را براساس میزان چربی می توان به چهار نوع خشك، چرب، معمولی و تركیبی تقسیم بندی كرد. پوست های چرب، عطر را بهتر و زمان طولانی تری در خود نگه می دارند.

فقط این شما نیستید كه باید عطر را بپسندید. راستش عطر هم باید شما را بپسندد. هر عطری برای هر كسی مناسب نیست! رنگ پوست، چربی یا خشكی پوست و مو، شخصیت و چهره شما تعیین می كند چه عطری مناسب شماست.

رنگ پوست، در انتخاب عطر مناسب هر شخص تاثیر مهمی دارد. برای افرادی كه پوست روشن دارند، استفاده از عطرهایی كه رایحه گل ها در آن ها به كار رفته توصیه می شود و برای پوست های گندمی، به كار بردن رایحه های Oriental یا مشرق زمینی مناسب تر است.

هم چنین، افرادی كه پوست روشن دارند، بهتر است از بوهای خنك و ترش یا خنك و تلخ استفاده كنند، چون این رایحه ها با پوست شان سازگاری بیشتری دارد و دوامش هم بیشتر است. به افراد سبزه و گندمگون هم رایحه های گرم و شیرین توصیه می شود چون بیشتر از رایحه های خنك، منعكس كننده ویژگی چهره و حسی است كه در مخاطبان شان به وجود می آورند.

جالب است بدانید مهم ترین لحظه درك رایحه، هنگام عبور فرد است و شما می توانید با انتخاب عطر مناسب با چهره و شخصیت تان، روی دوستان تان تاثیری به یاد ماندنی بر جا بگذارید.

بهتر است در فصل گرم، از عطرهای خنك و در فصل سرد از عطرهای گرم استفاده شود. بعضی از خانم ها ممكن است از یك عطر مردانه خوش شان بیاید یا بعضی از آقایان عطری زنانه را بپسندند.

اما هرگز از عطرهای مخصوص جنس مخالف استفاده نكنید، زیرا خصوصیات هر جنس، در رایحه عطر مخصوص آن در نظر گرفته شده و مواد شیمیایی به كار رفته در آن نیز، با فیزیولوژی و هورمون های بدن تناسب دارد. عطر مردانه، هرچه قدر هم خوش بو باشد با خصوصیات ظریف و زنانه شما متضاد است و یك عطر زنانه، هر چه قدر هم رایحه تلخ و گرمی داشته باشد، باز روی پوست آقایان خوب نمی نشیند و تاثیر خوبی به جا نمی گذارد.

نكته دیگر این كه عطر را باید روی نقاطی از پوست به كار برد كه زیر آن ها نبض وجود دارد. در زیر این نقاط، خون با فشار بیشتری جریان دارد و حرارت حاصل از آن، به تراوش رایحه و انعكاس آن از پوست كمك زیادی می كند.

نقاط نبضی معمولا مچ دست ها، پشت گوش ها، آرنج و گردن هستند كه بهترین نقاط برای به كار بردن عطرها به حساب می آیند.

● ماندگاری عطر

اشخاصی كه پوستی چرب دارند، بوی عطرشان نسبت به افرادی كه پوست خشك دارند، ماندگاری بیشتری دارد. پوست چرب به طور طبیعی مرطوب است و رطوبت باعث نگه داری و ماندگاری بوی عطر می شود. افرادی كه پوست خشك دارند بهتر است در صورت امكان، عطر خود را در طول روز تجدید كنند.

● چگونه عطر بزنیم؟

متخصصان تولید محصولات بهداشتی توصیه می كنند كه عطر را به پشت گوش ها و گردن خود بزنید. یعنی درست جایی كه نبض می زند. همین گرما و تپش باعث می شود بوی عطر در این نقاط بیشتر بماند و پراكنده شود. مقدار كمی از عطر را هم روی پوست بدن تان استفاده كنید. با این كار، بوی عطرتان پخش می شود و سریع از بین نمی رود. یك اسپری كوچك روی موها، باعث می شود بوی عطر در تمام روز باقی بماند.

● عطرها هم فاسد می شوند؟

معمولا شیشه های عطر را به خاطر زیبایی شان یا به دلیل دم دست تر بودن روی میز آرایش می چینیم. جایی كه معمولا روشن و آفتاب گیر است. بعد از مدتی، متوجه می شویم بوی عطرها تغییر كرده است، ولی مگر عطر هم فاسد می شود؟

برای آن كه عطرتان دیرتر فاسد شود، شیشه عطر را در محل خشك، خنك و به دور از پنجره و نور خورشید نگه دارید؛ زیرا نور خورشید باعث بروز اختلالاتی در مواد تشكیل دهنده عطر می شود و آن را از بین می برد. برای آن كه عطر عمر بیشتری داشته باشد، بهتر است آن را همیشه درون جعبه اش نگه دارید.

● بوی خوش فضا

حوصله اهل زمین از عطرهای همیشگی سر رفته. پس شركت های سازنده عطر، این روزها دربه در دنبال رایحه های جدید می گردند. یكی از این راه ها فرستادن گل های زمینی به فضاست. جالب است كه گل ها در فضا عطر و رایحه ای جدید كه با نوع زمینی آن تفاوت دارد، تولید می كنند.

سازندگان عطر و ادكلن در شركت ژاپنی Zen، به دنبال عطرها و رایحه های جدید هستند. «شیزایدو»، ویژگی هایی متفاوت با عطرها و رایحه های زمینی دارد. این عطر، از گل رزی كه در سال ۱۹۹۸ با شاتل فضایی ناسا به فضا فرستاده شد، تهیه شده است. این گل درحالت بی وزنی، عطری متفاوت با آن چه در زمین داشت از خود متصاعد كرد.

● عطرهایی با ماندگاری چهار هزار ساله

چند سال پیش، باستان شناسان در كشور قبرس، كارگاه عطرسازی ای كشف كردند كه می گویند متعلق به عصر برنز است.

جالب است كه این كارخانه چهار هزار ساله، عطر را برای صادرات به سرزمین های شرق دریای مدیترانه تولید می كرده است. باوركردنی نیست، اما بطری های سفالی این كارگاه هنوز هم بعد از چهار هزار سال بوی عطر می دهند! تا حالا فرمول ۱۲ عطر باستانی را از همین خمره ها و ظرف ها به دست آورده اند. آن ها عطرهایی مثل عصاره برگ بو، دارچین و موژد سبز را احتمالا از گیاهان محلی گرفته اند و با روغن زیتون مخلوط كرده اند.

این كارگاه وسیع با خمره هایی كه تا ۵۰۰ لیتر عطر را در خود جای می داده، نشان می دهد مردم دنیای باستان هم عطر دوست های واقعی بوده اند. باستان شناسان معتقدند كه جزیره كرت، بازار بزرگ عطر قبرس در دنیای هزاران سال پیش بوده است. آن ها از روغن های معطر كه اغلب گران قیمت هم بوده اند، برای آیین های مذهبی و خاك سپاری مردگان استفاده می كردند.








نظرات() 

با عصاره و عطر گیاهان، زیبا و آراسته باشیم

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-08:57 ب.ظ




عطر درمانی (آروماتراپی) یکی از شاخه‌های طب مکمل و جایگزین است که به جهت خواص درمانی و بهداشتی که دارد، افراد زیادی را درسراسر جهان مجذوب خود کرده است. در این شیوه درمانی متخصصان با کمک گرفتن از عطرها و رایحه‌های مختلف و تحریک سیستم عصبی بدن به درمان برخی از بیماری‌های روحی و جسمی انسان می‌پردازند. پزشکان در این روش با بهره‌مندی از عطر، اسانس، عصاره و رایحه گیاهان و میوه‌ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم روح و جسم بیمار را تحت درمان قرار می‌دهند. متخصصان عطردرمانی متناسب با نوع بیماری، از یک تا چند عطر یا عصاره به‌طور همزمان برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند. این شیوه نه‌تنها به‌منظور درمان بیماری‌ها و تسکین درد بلکه در موارد دیگری چون حفظ زیبایی و سلامت پوست و مو نیز مفید است. باید توجه داشت که روغن‌ها و عطرهایی که در این شیوه استفاده می‌شود از گیاهانی تهیه می‌شوند که به‌طور کاملا طبیعی و بدون تماس با کودها و آفت‌کش‌های شیمیایی پرورش یافته‌اند. این شیوه اگرچه یکی از شیوه‌های درمانی نسبتا گران در میان شیوه‌های طبیعی در جهان است اما فواید و تاثیرات آن بر درمان بیماری‌های روح و جسم انسان‌ها به‌گونه‌ای است که بسیاری از مردم جهان را نه‌تنها برای درمان بیماری بلکه برای حفظ زیبایی به‌خود جذب کرده است.

درمان آکنه با عصاره ترنج

 

متخصصان عطردرمانی استفاده از مخلوطی از عصاره برگ درخت لیمو، عصاره ترنج و اسانس اسطوخودوس را برای درمان آکنه بسیار مفید می‌دانند. این متخصصان مصرف روزانه از این لوسیون طبیعی را برای برطرف کردن آکنه که یکی از بیماری‌های مزمن پوست در دوران نوجوانی و بلوغ است، توصیه می‌کنند. بهترین روش برای استفاده از این ترکیب آن است که ۳ عصاره برگ درخت لیمو، عصاره ترنج و اسانس اسطوخودوس را به مقدار مساوی درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید و آن را تکان دهید تا این عصاره‌ها به‌طور کامل با هم ترکیب شوند؛ از این عصاره می‌توانید ۳ تا ۴ بار در هفته استفاده کنید.

 

عصاره لاوندر و التهاب پوست

 

با نزدیک‌شدن بهار و معتدل شدن هوا بسیاری از ما برای گردش به فضاهای باز و طبیعی می‌رویم و دراین فضاها ممکن است در معرض گزش نیش حشرات قرار بگیریم. توصیه ما به شما این است که عصاره گیاه لاوندر را در این سفرها همراه داشته باشید. عصاره گیاه لاوندر به‌دلیل داشتن خواص التیام‌بخش و تسکین‌دهنده‌ای که دارد در کاهش التهاب و سوزش محل گزش حشرات بسیار موثر است. این عصاره همچنین می‌تواند به‌عنوان یک ضدعفونی‌کننده برای شست‌وشوی زخم‌های سطحی و محل گزش حشرات مورد استفاده قرار گیرد.

 

تاثیر آلو‌ورا بر اگزما

 

استفاده از ترکیب ژل آلو‌ورا و تنتور گل همیشه بهار یکی از رایج‌ترین ترکیب‌ها در شیوه درمانی عطردرمانی برای تسکین و درمان بیماری اگزماست. برای تهیه این داروی طبیعی کافی است ۵۰ میلی‌لیتر از ژل آلوورا را با ۱۵ قطره از تنتور گل همیشه بهار به‌خوبی ترکیب کرده و موضع مورد نظر را به آن آغشته کنیم. برای استفاده از این ترکیب بهتر است پیش از مصرف با پزشک متخصص مشورت کنید تا از حساسیت نداشتن به این مواد اطمینان حاصل کنید. این ترکیب به‌دلیل حساسیتی که دارد بهتر است پس از تهیه درون ظروف شیشه‌ای سیاه‌رنگ نگهداری شود.

 

ترمیم سلول‌های پوستی با آووکادو

 

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در حفظ سلامت و تندرستی بدن بسیار مفید است؛ حمام کردن با عصاره یا اسانس گیاهان دارویی مانند عصاره گل رز، عصاره اسطوخودوس، عصاره بادام شیرین، عصاره گل‌پامچال و عصاره لیمو یا روغن آووکادوست. برای این منظور کافی است هفته‌ای یک بار یکی از این عصاره‌ها را درون آب وان ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه درون وان دراز بکشید. استفاده از این عصاره‌ها و قرار گرفتن در وان حمام علاوه بر تاثیرات آرام بخشی که به همراه دارد موجب تامین کردن میزان رطوبت مورد نیاز بدن، نرمی عضلات و مفاصل و ترمیم بافت‌های خشک و حساس پوستی می‌شود.

 

کبودی‌ها را زودتر محو کنید

 

برای برطرف کردن سریع کبودی‌ها و کوفتگی‌هایی که گهگاه به‌دلیل بی‌دقتی و براثر برخورد با اشیای مختلف در بدن ایجاد می‌شود، راه‌حل ساده‌ای وجود دارد. استفاده از ترکیبی از عصاره بابونه، عصاره بهارنارنج و عصاره گل رز در طول شب و مصرف ترکیبی از عصاره نعنا، عصاره اسطوخودوس و اسانس لیمو نیز روی سطح کبودی کمک می‌کند تا مویرگ‌های پاره شده در محل کبودی با سرعت بیشتری ترمیم شده و سطح کبود رنگ زودتر التیام یابد. دقت کنید از این ترکیب باید در شرایطی استفاده کنید که پوست صورت‌تان از هرگونه مواد آرایشی و بهداشتی پاک شده است.

 

برطرف‌کردن کبودی با گل همیشه بهار

 

در بسیاری مواقع ضربه ناگهانی یا فشارهای عصبی موجب پاره شدن مویرگ‌های سطحی بدن شده و منجر به خونریزی خفیفی در ناحیه مربوطه می‌شود. این خونریزی موجب کبود شدن و تغییر رنگ موضع مورد نظر شده و ظاهری نامناسب به‌وجود می‌آورد. در شیوه درمانی آروماتراپی از روغن‌های اسطوخودوس، بابونه و گل همیشه بهار برای برطرف کردن و تسریع درمان کبودی پوست استفاده می‌کنند. در این شیوه ۵ میلی‌لیتر از تنتور گل همیشه بهار را با ۲ قطره روغن اسطوخودوس و ۲ قطره روغن بابونه ترکیب کرده و به آرامی روی موضع مورد نظر می‌مالند تا به‌خوبی جذب این ناحیه شود. تکرار این شیوه ۲ تا ۳بار در روز به تسریع روند درمانی بسیار کمک می‌کند.

 

بوتاکس را فراموش کنید

 

یکی از بهترین راه‌کارها برای درمان چین و چروک صورت به‌ویژه چین و چروک اطراف چشم‌ها و لب، ماساژ عصاره زیتون است. ماساژ این عصاره به‌صورت روزانه کمک می‌کند علاوه بر آن‌که پوست‌تان نرم و لطیف شود، شادابی و جوانی اولیه خود را نیز به‌دست آورد. این عصاره از هسته میوه زیتون گرفته می‌شود. شما می‌توانید هسته میوه زیتون را با کمک گوشت‌کوب له کرده و آن را در مخلوط‌کن به‌طور کامل له کنید و سپس آن ۳ تا ۴ قاشق آن را با ۱۰ قطره روغن زیتون ترکیب کرده و روی صورت‌تان ماسک کنید.

 

عصاره‌های مخصوص پوست حساس

 

ماساژ ترکیب عصاره بابونه و اسطوخودوس در وعده صبح روی پوست و مصرف موضعی ترکیب عصاره بهارنارنج، عصاره گل یاس، عصاره گل رز و عصاره بابونه در وعده شب تاثیر بسیار زیادی بر کاهش حساسیت و افزایش مقاومت پوست‌های حساس و تحریک‌پذیر دارد. اگر تمامی این عصاره‌ها را در دسترس ندارید می‌توانید تنها از ترکیب عصاره بهارنارنج و عصاره گل رز یا از ترکیب ۲ عصاره برای این منظور استفاده کنید اما دقت کنید عصاره گل رز در میان آن‌ها حتما وجود داشته باشد.

 

افزایش رشد مو با عصاره گیاهی

 

ماساژ عصاره یا اسانس رزماری بر پوست سر تاثیر بسیار خوبی بر افزایش سرعت رشد مو دارد. مصرف موضعی این عصاره بر پوست سر کمک می‌کند تا ریزش مو کمتر شده و ریشه مو تحریک شده و ساقه مو با سرعت بیشتری رشد کند. عصاره این گیاه را می‌توان به تنهایی یا با اضافه کردن به شامپوی روزانه خود مصرف کنید. برای این منظور بهتر است به یک شامپوی ۲۰۰ میلی‌لیتری در حدود ۵۰ میلی‌لیتر عصاره رزماری اضافه کنید. علاوه بر این می‌توانید پس از حمام کردن عصاره خالص این گیاه را روی موها و پوست سرتان بمالید و به‌خوبی ماساژ دهید. ماساژ این گیاه موجب افزایش جریان گردش خون در ناحیه سر شده و در نهایت موجب بهبود غذارسانی به ریشه موها می‌شود.

 

بهبود آثار سوختگی با عطردرمانی

براساس مدارک و شواهدی که از هزاران سال پیش موجود است در زمان‌های بسیار گذشته درمانگران از روغن‌ها و عصاره‌های معطر برای استحمام، ماساژ و درمان بسیاری از بیماری‌ها بهره می‌بردند. این درمانگران از دود و رایحه بسیاری از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کردند. به‌عنوان مثال این درمانگران استفاده از رایحه و بوی خوشبویی که از سوزاندن گیاه دارویی سنبل به دست می‌آمد برای درمان آثار به جای‌مانده از سوختگی بر پوست استفاده می‌کردند. حتی امروزه نیز در برخی از مناطق ایران شاهد استفاده از این شیوه برای درمان خارش و آثار باقی مانده از آبله‌مرغان بر پوست بیمار هستیم. در این شیوه با کمک دودی که از گیاه اسپند متصاعد می‌شود به تسکین درد ناشی از خارش محل آبله و همین‌طور به درمان جای باقی‌مانده از زخم‌ها می‌پردازند. در حقیقت استفاده از رایحه گیاه سنبل نخستین گام در راه استفاده از رایحه مواد طبیعی در درمان بیماری‌های مختلف است.








نظرات() 

نکاتی که باید برای استفاده از عطر و ادکلن بدانید

نوشته شده توسط :محمد لشکری
دوشنبه 2 مرداد 1391-08:43 ب.ظ




۱. هرگز عطر را پشت گوش‌هایتان نزنید چون به سرعت با ترشحات پوست در آن ناحیه ترکیب می‌شود و بوی عجیبی خواهد داد. عطر را در فضای بین سینه‌ها استفاده نکنید چون باعث بروز جوش و بثورات پوستی در این نواحی می‌شود.

۲. هرگز عطر را به ناحیه زیربغل نزنید زیرا اثر ضدعرق و خوشبوکننده ندارد و وقتی با عرق ترکیب می‌شود، بوی بدی تولید می‌کند.

۳. در طول روز می‌توانید عطر را روی مچ دست‌ها، مفاصل پاها و بالای شکم خود استفاده کنید. بهتر است عطر را روی پشت گردن بزنید. این دو توصیه برای اجتناب از واکنش بین پرتوهای ماورای‌بنفش و عطر است چون ترکیب این دو ایجاد حساسیت می‌کند و به پوست آسیب می‌رساند.

۴. عطر را روی لباس‌های روشن نزنید زیرا ایجاد لکه می‌کند.

۵. اگر عطری تازه خریده‌اید، نمونه آن را اواخر عصر امتحان کنید زیرا قدرت بویایی در این زمان از روز زیاد است. در شروع استفاده از عطر تازه، ابتدا آن را روی ناحیه کوچکی از پوست بزنید زیرا اگر حساسیت داشته باشید، درگیری شما کمتر می‌شود. اگر بعد از یک ساعت واکنشی نبود، می‌توانید از عطر استفاده کنید.

۶. هنگام استفاده از عطر، آن را روی نقاطی بزنید که نبض وجود دارد مثل روی مچ داخلی دست، پشت زانوها و زیر خط فک نزدیک گوش. نبض باعث پخش‌شدن رایحه می‌شود.

۷. عطر را در مکانی سرد و تاریک و دور از نورخورشید نگه دارید زیرا گرما با آن واکنش می‌دهد و خراب می‌شود. بعد از بازکردن در عطر، حداکثر تا ۲ سال باید از آن استفاده شود.

۸. عطر را روی لوازم تزیینی و جواهرات نزنید زیرا بعضی عطرها باعث تخریب طلا و جواهر می‌شوند.

۹. در هوای سرد از عطرهای قوی استفاده کنید زیرا سرما شدت عطر را کم می‌کند و برعکس تابستان‌ها عطر ملایم بزنید.

۱۰. بهترین زمان عطر زدن، درست بعد از حمام است چون منافذ پوست باز هستند و عطر کاملا نفوذ می‌کند. بهتر است در حمام از صابون بدون عطر استفاده کنید به‌خصوص در نواحی‌ای که قرار است عطر بزنید. صابون‌ها و دئودورانت‌ها روی بوی عطر تاثیر می‌گذارند و ترکیب آنها خوشبو نمی‌شود.

۱۱. روش‌های مختلفی برای عطر زدن وجود دارد و روی تاثیرگذاری عطر، مهم است. بهتر است عطر در هوا چندان پراکنده نشود و فاصله آن با ناحیه موردنظرتان زیاد نباشد حتی بهتر است عطر را روی پنبه بزنید و آن را به محل موردنظر بمالید تا بوی آن بیشتر حس شود.

۱۲. اگر صبح یک عطر و عصر عطر دیگری می‌زنید، باید سعی کنید بوی عطر اول از پوستتان حذف شود زیرا ترکیب بوی دو عطر دلپذیر نخواهد بود.

۱۳. سوالی که برای بیشتر آدم‌ها مطرح است، این است که آیا وقتی بیرون از منزل هستیم باید عطر بزنیم؟ استفاده از عطر در محوطه باز و بیرون از منزل، فواید و زیان‌هایی دارد. فایده‌اش این است که می‌توانید از رایحه‌هایی استفاده کنید که درست همان بوی دلپذیری را دارند که بیشتر آدم‌ها دوست دارند مثل رایحه گل‌ها، میوه‌ها یا حتی محل‌های خاص. زیانش هم این است که استفاده از ۱۴.عطرهای شیرین و تند که معمولا در محیط بیرون به کار می‌رود، مشکلی بزرگ ایجاد می‌کند؛ بسیاری از حشرات به این بوها تمایل دارند و جذب آن می‌شوند. پس به این موضوع توجه داشته باشید و سعی کنید عطرهای شیرین استفاده نکنید چون زنبور و مگس را به خود جذب می‌کنند. در پیک‌نیک یا پارک عطر تند نزنید. در محیط‌هایی که پشه زیاد است، اصلا عطر نزنید چون پشه‌ها را جذب می‌کند. اگر هم از آن افرادی هستید که بدون عطر، هیچ جا نمی‌روید، در محیط بیرون از عطرهای بسیار ملایم استفاده کنید.

۱۵. عطر موردنظر را روی کاغذ تست بزنید و حدود ۳۰ سانتی‌متر دور از خودتان بگیرید و آرام تکان دهید تا بو به مشامتان برسد. اگر کاغذ تست‌ نبود، عطر را به فضای بالای سرتان بزنید و وقتی ذرات آن به پایین حرکت کردند، نفس عمیق بکشید تا اولین حسی که از این عطر برایتان به وجود می‌آید، درک کنید. می‌توانید عطر را روی مچ دست اسپری کنید تا با ضربان نبض و گرمای بدن تماس پیدا کند و تغییرات لازمه در آن انجام شود. به این ترتیب متوجه دوام عطر و پایداری آن خواهید شد. بعد از امتحان آن روی مچ دست، مچ دست‌ها را به هم بمالید تا اثر عطر کم شود.

۱۶. عطر، ترکیبی از روغن‌های معطر طبیعی یا صناعی است که در آب و الکل با درجه بالا رقیق می‌شود. تفاوت این ترکیب‌ها در غلظت روغن‌های به کار رفته است. هر چه غلظت روغن‌های معطر بیشتر باشد، ماندگاری عطر بیشتر می‌شود. ادکلن ۴ درصد روغن، ادوتوالت ۸۰ درصد تا ۱۵ درصد و حدود ۲ ساعت ماندگاری و ادوعطر (ادوپرفیوم) ۱۵ تا ۲۲ درصد روغن معطر و ۵-۳ ساعت ماندگاری دارد. عطر یا عطر کلاسیک بالاترین غلظت روغن معطر را دارد (بیش از ۲۲ درصد) و ۶ ساعت یا بیشتر اثر آن می‌ماند.








نظرات() 




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


نویسندگان:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox